Wasadvies

Hangmatjes worden vies, helaas...

Omdat er urine en andere vieze zaakjes terechtkomen in de hangmatten, is het belangrijk om een goede wasroutine te volgen om de hangmatjes schoon te maken.

Wasroutine

  1. Verwijder eerst alle metalen klemmetjes van je hangmatjes.

  2. Gebruik voldoende wasmiddel voor gekleurde was, elk standaard vloeibaar wasmiddel voldoet. Doseer altijd volgens de verpakking van jouw wasmiddel voor ‘zwaar bevuild wasgoed’ (urine valt onder zware bevuiling.)

  3. Kies een wasprogramma op 40 graden waar een voor- en naspoelprogramma in zit.
    Belangrijk is dat het water na de voorwas weggespoeld wordt, voordat het hoofdwas-programma start.
    In het bakje waar normaal gesproken wasverzachter in gaat, kun je nu een kopje azijn toevoegen. Azijn neutraliseert eventuele geurtjes van het wasmiddel. Er worden meer bacteriën en schimmels gedood wanneer je wast op 60 graden, daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd een heter wasje te draaien.

  4. Laat de hangmatjes liggend aan de lucht drogen. Laat je niet verleiden tot het gebruik van een wasdroger, je hangmatjes zullen dan sneller slijten. 

Wist je trouwens?

....dat de katoenfleece zijn maximale urine-absorptie pas bereikt na zo'n 10x wassen? Hoe vaker je de hangmatten wast, hoe beter ze urine absorberen. Na 3x wassen zitten de hangmatjes gelukkig al op 80% van hun absorptievermogen.

NB: Hangmatjes worden NIET schoon als je wast met wasnoten, een was-ei of met alleen azijn. Gebruik altijd een geschikt vloeibaar wasmiddel! Katoenen fleece is een kwetsbare stof, wassen met een ongeschikt wasmiddel kan ervoor zorgen de stof sneller slijt en minder mooi oogt.