Kwaliteit

Stoffen worden gewassen

Nieuwe stoffen krimpen 5-10% na het wassen. Daarom wassen we bij ratjesvankatoen.nl eerst alle stoffen voordat we er hangmatten van maken. Zo zorgen we ervoor dat de hangmatjes zo mooi mogelijk blijven als je ze zelf wast. 

Veilige stoffen

Alle hangmatten die we maken voldoen aan hoge eisen. De stoffen zijn van goede kwaliteit en komen van betrouwbare Europese leveranciers. We willen er zeker van zijn dat de stoffen veilig zijn en er geen chemicaliƫn gebruikt worden die hier in Europa niet toegestaan zijn. Alle stoffen die we gebruiken hebben een Oeko-Tex 100 certificering.

Katoenen fleece

De kwaliteit van katoenfleece varieert enorm per fabrikant, vooral in gewicht. Ons fleecekatoen is 340mg/m2 en is daarmee van zeer zware kwaliteit. Beide zijden van de stof zijn opgeruwd, zoals karakteristiek is voor fleece. Een zware kwaliteit katoenfleece kan veel urine absorberen. 

We hebben bij ratjesvankatoen.nl zowel molton, flanel, sherpa-/teddyfleece, als 'echte' katoenen fleece uitvoerig getest doormiddel van veelvuldig heet wassen en intensief gebruik. Naar aanleiding hiervan besloten we alleen zware kwaliteit katoenfleece te gebruiken in combinatie met katoenen poplin stof voor onze hangmatjes.

Plastic-vrij!

De hangmatten zijn volledig plasticvrij en veilig voor ratjes (en andere knaagdieren). Ook als ze eraan knagen.
De hangmatjes bestaan voor 100% uit katoenen of andere plantaardige en natuurlijke vezels. Ook de stiksels zijn volledig van katoen.

Duurzame metalen klemmetjes 

We naaien geen lusjes aan de hangmatjes. Lusjes kunnen gemakkelijk doorgeknaagd worden waardoor de hangmat, inclusief ratjes, kan vallen. 

We leveren, indien gewenst, metalen klemmetjes bij de hangmatjes. Dit zijn de IKEA Riktig gordijnklemmen. Deze zijn duurzaam en gaan jarenlang mee. Daarom hoef je ze ook maar 1x aan te schaffen. 

De klemmetjes zijn helemaal veilig en raken niet los van de hangmat als er een groepje ratten in ligt.

Extra stiksels

Alle hangmatjes zijn langs de rand en kruislings doorgestikt, zodat de kans op kapot knagen zo klein mogelijk is. Stiksels die zwaarder belast worden (zoals bij een dubbeldekker of bunkbed) stikken we dubbel. Over het algemeen vinden ratjes een hangmat die doorgestikt is minder aantrekkelijk om helemaal te slopen; het is ook een stuk lastiger. Van doorgestikte hangmatjes heb je langer plezier, wat de duurzaamheid nog beter maakt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid, gezondheid en het milieu belangrijke punten die meewegen in de keuzes die gemaakt worden voor hangmatjes van ratjesvankatoen.nl. Dat er geen plastic fleece gebruikt wordt, is misschien nog wel de allerbelangrijkste. 

Bij het verpakken en verzenden houden we ook rekening met duurzaamheid. Pakketten verzenden we in gerecyclede kartonnen dozen en maken we dicht met papieren tape. Als de mogelijkheid er is verzenden we je bestelling in een hergebruikte doos.

De klemmetjes die bijbesteld kunnen worden, verpakken we in een katoenen tasje.